Myser hemma...

Hehehe!!
Väntar på att mörkaste dagen i år ska passera så att man kan få se morgondagens ljus- och roligheter!!
Fride

Juldagen

Om 5 min är det dagen efter julafton, juldagen. Jag sitter just nu i Värnamo kyrka med mormor och morfar och myser, även fast jag inte är särskilt troende så är det mysigt och en skön stämning.
Jag saknar Frida och alla andra, hoppas tiden går snabbt så att jag får träffa alla igen.
Önskar er återigen en god jul och kom ihåg, ät mycket!! Ni har inte lyckats om ni inte rullar fram!
Puss A


JULAFTON

Godjul mina kära vänner! Hoppas ni får en riktigt fin jul och att ni varit snälla så att ni får många klappar!

Massor av julkramar, Agnes


God Jul

Då var det julafton oh alla barn sitter runtom i husen och väntar på att en viss rödklädd tjockis ska komma och knacka på dörren. Kan inte påstå att jag gör något annat jag heller, det viktigaste med julen är inte vad man får utan att ge. Det kan vi bli två om, det roligaste är just när man får paket och när man öppnar dem, och när gästerna går hem och man kan få utlopp för känslorna man delar med de olika presenterna!
Delvis är det trevligt att umgås men stämningen som sjunker i huset när ingen fått det man vill ha, är inte att leka med.
Hej svej! nu ska vi äta resten av julmaten...
Kanske kan jag rulla hit en snabbis efter maten om jag kommer igenom dörrhålet vill säga ;)
Kram Fritiof!

Mission: Grönkol

Jullov! Igår kom jag hem halv två och då åkte mamma och jag vtill Coop forum för att köps grönkol, när vi gjort det var det dags för mig att övningsköra hem. Jag har aldrig i mitt liv varit så nära till att krocka, vi skulle köra ut från parkeringen på stora vägen, jag tittar åt båda håll och det ser fritt ut att köra, mamma sitter och svamlar något om att det är halt på vägarna vid den här tiden och jag kör ut, det jag inte såg var att bilen till höger körde jävligt mycket för fort och nådde korsningen tidigare än jag kommit halvvägs att svänga. Mamma vred huvudet till höger och bara skrek den idioten så jag fick lösa det hela på egen hand, genom att trycka på gasen och hinna förbi på snudden att bilens rygg rök. Nu sitter jag här och bloggar och det betyder att vi överlevde men jag hoppas att idioten i bilen vi mötte krockade i en lyktstolpe eller liknande, för hon är inte värd ett körkort!!!
Jag har även lovat mig själv att aldrig mer köra bil med mamma!!! Hon är för vimsig...
// En levande Frida

Fest i hela huset!

Inget att göra, inget roligt händer, inget plugg, inga vänner, forever alone. Eller?? Jag har ju faktiskt nästan hela min familj här i Eksjö och det är så jevla gött att hänga runt dem utan att stressa över läxor och deadlines. Alla chillar i huset och det är bara en dag kvar till jullov!!
Jag överlevde simträning, hann till maten, kom hem, packade, lyssnade på musik, chillade som alla andra och nu är livet så mycket bättre!
http://www.youtube.com/watch?v=0jLzwQqjTrA, mitt liv nu!
Fritiof

Mot Simhallen!

Ska snart bege mig iväg för att övervinna en av mina rädslor här i världen. Närmare bestämt till Eksjös simhll och bada/simma lite, FRIVILLIGT! Varför kan man fråga sig och anledningen är ingen annan än att rädslor är till för att besegras och jag känner mig stark nog att försöka idag!
En annan anledning skulle kunna vara att badhus ger en bra känsla av utmattning effektivt så jag uttnyttjar tillfället som en drog för att kunna lägga mig tidigt ikväll! ;)
Önska mig lycka till och vi ses snart igen om jag inte drunknar eller fryser till en isbit på vägen hem!
Fredag

Hej mitt vinterland!

Utsikten ifrån mitt fönster är ganska charmig om jag får säga det själv, snö måste vara en av de bästa saker som Gud givit den här planeten! Ljuvheten kan inte ens beskrivas med ord. Nu vill jag bara ut, leka i snön, kasta snöbollar, göra snöänglar och snöansikten, bygga snöborgar, gå en promenad eller vad som helst vintrigt utomhus!! Det vita guldet finns i Eksjö men ingen villl gå ut med mig så jag sitter här och stilla iakttar snöfallet och allt vitt utanför. Imorgon ska jag se mer av denna efterlängtade värld, oavsett om någgon följer med eller inte.
först ska jag sova
PUSS                                                                                                                                 //Frida

Donken

Blev inte Mora nästa gång vi hördes av utan istället en annan stad på m, nämligen Motala.
Just nu hänger vi och alla andra tjocka orienterare på donken med hamburgare, pommes, milkshakes och mc flurrys. Men om man inte gillar Mc Donald's oset så kan man göra som Frida. Hur gör man då? Jo, man går ut till macken bredvid, köper en Magnum glass och sätter sig sedan inne på donken igen.. Hmm, tur att det bara är orienterare här så vi slipper skämmas för henne. Är tillbaka i Eksjö om mindre än två timmar, låt det gå fort!

/ the one and only, a.


Bussfezt

Om 30 min drar vi oss hemåt. Vi säger hejdå till vår välstädade stuga och våra älskade skidspår och säger hej till Eksjö och alla vänner där hemma. Men innan vi nått vårt mål så väntar åter en 12 h lång bussresa och förhoppningsvis lyckas Frida däcka i bagageutrymmet så att vi slipper henne :)

Hörs vid nästa anhalt, Mora! Pussar och kramar // Aggie


TRÖTTA HÄLSNINGAR FRÅN BRUKSVALLARNA


FUUUUUU!!!!!!!!!!!

// Lillsparven

Dag på jobbet

Ännu en dag i Bruksvallarna har förflutit.. men inte utan lidande kan jag lova. En genomsnittlig dag ser ut enligt detta:

07.30 frukost, tillbaka ner i sängen och sov tills man måste upp igen och byta om.
08.45 bör alla infinna sig vid bussen och allvaret börjar, vid spåren tränar man sedan valfri tid -90 min långpass är idealet, de klena kör bara 60 medans idioterna är ute i fyra timmar!!!!!!!! Kalla det manligt eller kalla det bögigt.
12.00 lunch, innan hinner man eventuellt med att duscha, annars väntar man tills efter kvällspasset, eller till efter lägret för vissa som "sparar tid".
Efter lunch däckar alla på respektive mjuk plats (säng, soffa, hög med träningskläder eller på annan person?)
14.45 är det dags att åka iväg till nästa pass, trötta, utmattade, själlösa skuggor byter om, vallar skidor och springer i sista stund mot bussen för att slippa gå till spåren. Ute i spåret är det valfritt pass som gäller så länge men pressar sig hårt och skoningslöst och när man inte orkar staka sig fram en meter till åker man lite längre och sedan är det nog för dagen.
17.00 är det middag och bor man i den kungliga stugan får man marängsviss till efterrätt, annars får man festa på knäckebröd och ris, men det är ens eget val..
Sedan är det slagg som gäller och det kommer jag göra ganska gott nu kan jag lova! Efter middag och efterrätt... 
Ha det så gott !!
Fritte

Dag två, pass 2

Solen skiner och fåglarna kvittar, nej inte riktigt men åtminstone är det ljust ute så idag hittade alla direkt till spåren (kanske för att alla fick skjuts men tur var väl det?).
Passet började med att alla drog i väg i samma riktning, alltså kaos i och med att det bara fanns ett spår.. Efterhand blev det lite mer spridning då vi, eliten, hamnade lite efter ;)
Agnes fick en fin syn på omvärlden när hon efter en 4 km lång uppförsbacke hamnade upp på fjället. Frida var klok nog att hålla sig nedanför och inte bli övertränad första dagen. Men vad är världen utan hets?

Nu ligger vi i sängen och funderar på att slagga, vi hörs och ses! // Coolingarna i Lillsparven


Pass 1

Efter en 12 h lång resa så hade vi äntligen nåt fram till vårt mål, Lillskarven i Bruksvallarna. Snön gick till knäna och det var stjärnklart ute. Vi hade fått ett förtjusande svar på vem man skulle bo med, för gissa vilka som hamnade i samma stuga, samma rum och samma säng, om inte Agge och Fritte?
Första passet var snabbt igång efter att Agge hade vallat sina skidor i en kvart (det gav resultat kan jag lova!).
Väl ute i spåret så provade Agge sin form tillsammans med Sofie, Elin och Josefine medan en annan vilsen själ vid namn Frida Jönsson Hellstadius åkte runt i mörkret och letade efter skidspåren. Efter 30 min hade även Fritte hittat till spåren och alla var ute och tränade, vissa lite längre än andra, Hasse...............
Efter en kväll med möte, kvällsfika och massage somnade vi på momangen, klockan blev dock lite mer än vad vi tänkt oss.

Snöiga hälsningar från ett vinterland uppe i norr // Agnes och Frida!

Fortsättning följer.....


Taggar lägerrr!!

Börjar med Agges kommentar vid middagen igår:
"Vi tränar hårt som fan och till middag får vi hundmat!!"

Kan tyvärr inte annat än hålla med... man äter ju faktiskt med ögonen också.
Packar till årets skidläger i bryksvallarna, ni kanske blir utan uppdatering de närmaste fem dagarna men Agge och jag ska göra vad vi kan för er..
Frmlagt ligger en herrans massa underställ, vindjackor, vantar och godis. Vi var på Willys idag och handlade den nödvändiga provianten för ett halvårs resa till nordpolen, men syftet är att jag ska lyckas konsumera allt detta på en helg!! Skulle säga att det blir en större utmaning än själva träningen.
Önska mig lycka till och ha det bra så hörs och ses vi!!
Pusshej!
Fritiof!♥

Kompis det går bra nu!

Idag var dagen, då jag var ute och sprang för första gången på 19 DAGAR!! Snacka om en lågoddsare att jag skulle vara seg i benen idag.
Men som spelet tillåter finns det även högst otippade resultat, dagens löptur var ett sådant!
Jag och Ag skulle löpa i ca 25 minuter, min upplevelse var att jag flög/studsade fram som om jag just befann mig i årets superkompensation, (form med ett annat ord). Löpsteget kändes perfekt, snyggare än vanligt, andningen var lätt och pulsen jämn, det pirrade i magen och kroppen suktade otåligt efter att få öka!!
Dessa kanonbesked är inte nog bra som de är, för denna känsla leder till att jag får åka med till skidlägret på torsdag, det i sin tur leder till att jag slipper sova ensam på elevhemmet i fyra nätter och till att jag fortfarande har chansen att få sova i den utstötta, ensliga stugan tillsammans med nio andra offer 800 meter ifrån de andra tre ihopsittande tiomannastugorna där resten av civilisationen bor...Yeyy!!
Kompis det går bra nu!
Friida

Lucia

Har bäddat i ordning sängen inför nattens luciabesök. Ni hörde rätt, jag har bäddat! Hur förklarar jag kanske sen, annars är jag och min plan körd..
Ser alltså fram emot en halv men god natts sömn, sedan uppvaknande av ljuvt knackande på dörren, skönsång och ett vackert luciatåg skrider in genom dörren. Enligt tradition har de med sig fika in och bjuder generöst på pepparkakor, glögg, urmysigt Det är sådant som hör julen till!
Eller.. skulle jag kanske säga plötsligt uppvaknande av brutalt bankande på dörren, skrikande, trummande, vrålande och ett gäng huliganer utklädda till diverse obehagligt stickigt stormar in genom dörren. Med sig har de julfikat som vilt kastas runt i rummet och när de skrikande "julvarelserna" lämnat är inte annat att vänta sig än ett tjugotal nedsmulade pepparkakor i sängen, tinitus, halm på golvet ifrån årets julbockar, utspilld glögg och diverse juligt skräp i sängen. Efter irriterat ombäddande av sängen kan man känna pepparkakssmulorna krypa längs benen när man förgäves försöker somna om och glömma julens "härligheter". Det är sådant som hör julen till!!
Fritte

Känna meningen med tystnaden

Wohoo!! Jag har hittat den, trodde inte det var möjligt men den är här!!! Tystnaden är här och meningen är att jag får börja tränä!
Sex veckors oavbruten hosta är över, och meningen med denna tystnad är att mina ben kommer få ut och röra på sig igen. Jag kommer få ha på mig träningskläder i stort sätt varje dg nu, det finns hopp för en framtid för mig med nu!!! Lycklig tjej här så jag bjuder på en lite charmigare bild..
Tjusigt löpsteg! Men jag är som jag är och jag gör vad jag kan, det är så jag alltid gjort.. ;)
♥Fritiof

THREE WORDS

Hur kan någonting som får mig att må så himla bra, samtidigt få mig att må så himla dåligt?


Hej på er! Idag är det exakt 10 veckor sen jag blev sjuk, alltså 70 dagar.
Ser fint ut i träningsdagboken.
Love/Agnes

Upp och ner

Jo, det är konstigt att jag kan sitta här och blogga just nu. Medans mina vänner Laura, Sofia och Julia är i jönköping och shoppar järnet just nu ligger jag här i min säng, gör ingenting, bara myser. Jag borde som sagt varit med dem nu men bestämde mig för att göra allt för att döda min mykoplasma för gott! Lever idag på: antibiotika, frukt, c-vitamintabletter, tanken på att jag ska göra potatismos till middag och ångesten över att behöva plugga de 127sidor OL-teori som jag ska kunna till provet på måndag...
Annars mår jag.
Vi spelade Lucia cup igår/inatt, för första gången i mitt liv gick jag upp tolv för att spela en innebandymatch tjugo i ett!!! Inga pigga ben där inte. Motståndet var slälvaste OLGY-Slayers, (jag spelade i OLGY-Ladies, fjärdelaget, det sämsta laget, kalla det vad ni vill), hur som helst en ära att få möta detta lag och en ännu större bragd att jag lyckades göra mål mot dem. Vidare gick vi inte som tur var!! Förluster under kvällen: 5-4, 9-3 (mot OLGY-Breakers), 15-0 och mot Slayers 15-5. Huvudsaken är väl att man har roligt?.. Det var det.
Ha en mysig lördag nu, det har jag! ...elller??
F.

Grymmast!!

Hade inte så speciellt roligt för stunden...
Så jag googlade potatis. Resultatet blev:
Såå jevla coolt!! Tänk att få krama den och rulla den hem och lägga i en gryta och tänk om man skulle ta en liten tugga och det skulle bli ett jättelitet hål i den!! Så gulligt♥
Tjarå! Nu ska jag maila min önskelista till mamma och samtidigt tigga lite pengar om vi nu åker och julhandlar i Jönköping i helgen.
F.

Finally

Äntligen har dett fallit lite snö i Eksjö, inte mycket men marken är vit!!
Wohoo!!
Årets första snögubbe, nog finns det hopp ändå..
Ikväll ska alla tvåantjejer hem till Olivia och baka julgodis och papparkakor. WEIWEIWEI!
vi hörs!
Fritte

Årets julklapp?

Årets julklapp hittas i år på bokhandeln. Min fråga är: Hur långt tänkte de gå med den här Bieber-fever-epidemin??
Finns det ett slut?
Fritiof

När familjen Hellstadius tar lussebaket till en högre nivå

Dagen startar när hela familjen tillsammans går upp för att i soffan se på julkalendern klockan kvart i nio, innan dess är det i huset, lungt som i graven.

Gemensam frukost, film och sedan börjar hetset. Planen att hinna shoppa i skärholmen innan vi är bortbjudna i Älvsjö klockan ett är redan dömd att misslyckas. Efter mycket om och men, tidsoptimism, gnäll och fixande lyckas vi pallra oss dit och köpa lite sista-minuten-julklappar till kvällen, catjing!! En hake, Frida behöver en tröja att ha på sig eftersom hon inte har med mer än ett par tights och en sport-bh i väskan hem för helgen. Frida och Jeanette skyndar till en klädaffär för att leta en medans mamma och pappa betalar boken som systrarna stått och valt i en och en halv timme. Nu letar de alltså en fin tröja och hittar en ganska raskt också, bara det sista momentet kvar, få plånboken till kassan, mamma alltså. Väntar ett tag-ingen kommer, sms:ar-inget svar, ringer-telefonsvarare, ringer igen-svar! "Var är ni?" "Lindex, skynda vi väntar" "Okej kommer". Väntar, ringer igen:"Hej var är du?" "Jag vet inte.. inte på Lindex i alla fall" "Nej vi märker det" "Hur kommer man dit" "Var är du?" "Vid Dressman, vart ska jag gå?" "Du ska ha Dressman till höger om dig, sedan rakt fram" "Okej jag hittar nog". Lägger på. Väntar. Är på väg att ringa igen, mamma visar sig i entrén, förbannad på detta köpcentrum och kartorna som borde visa vägen... De betalar och familjen återses, vidare mot kalas.
Sammanfattat i bilder:
Glada barn, glögg, julgran och en awesome julkalender.
Julmat, tomten kom såklart, med tofflor till mig (som jag i ösregnet på vägen till bilen tappade i en vattenpöl och fick torka med hårfön när jag kom hem) och självklart ännu mer glada barn som hör julen till.
Från ett äventyr till ett annat.
Familjen kommer hem trötta men på planeringen står även lussebulle-bak. Bara att börja.
Det blir några standardbullar innan fantasin ökar successivt. Bullar tar form i alla möjliga former, Några exempel:
Lusse-potatis, random som: korv m bröd, inbakad pizza, orm, snäcka. Jeanette gjorde Jesus i krubban...
Ändå hålls allt på en lagom nivå tills pappa kommer med en bright idé: "Varför inte stoppa något roligt i bullen som till exempel... En oliv! Jaa, och så kan vi ge den till farmor på julafton och se vad hon säger", "Haha jaa, varför inte?... gör det du.." svarar jag och nu har vi två bullar med oliver i som vi bjuder på på julafton.. Själv lade jag vaniljpulver i mina. Fina blev de i vilket  fall:
En dag med familjen Hellstadius i juletid. Lovelife!
Fritiof

Hard knock life

Trött tjej kommer hem från skolan 15:50 efter att ha tillbringat hela dagen från klockan 8:00. Tala om huvudvärk nu..
Är samtidigt hemma från en hemsk vecka rent allmännt innehållande fyra prov, trodde inte det var tillåtet men är nu avklarat! Lättad känsla men snart bär det av igen då jag måste stressa hem för att fira jul med den del av släkten som firar den utomlands. Varför ställer man upp för alla hela tiden? Tänk en vanlig helg med familjen, pepparkakebak, knäck, lite lugn shopping och inget annat än vila, låter inte det bra? Varför kan alla inte fira jul på julafton? Men nej det går såklart inte i våran familj... Ser det positivt, jag får ju julklappar i förtid!!!:)
Nästa vecka blir förhoppningsvis lite lugnare i skolan och lite mer bloggande. Julklappsutvärdering kanske!:)
Have a nice weekend everyone!!
En julig Fritiof

RSS 2.0