Fråga mig bara

Det händer att man tänker på en massa saker på samma gång och inte får något att gå ihop. Chansen finns att man då går in i sin egen värld och undviker de som märker att något är.
Det händer att solen skiner i Eksjö och kvällen bjuder på valborg med brasa, fester och ryttarspel. Chansen finns då att man hittar ett kul gäng att hänga med och tillsammans ordnar man en grill och myser någonstans med grillade chokladbananer.
Det händer att middagen börjar om någon minut och att jag är ganska stressad dit. Chansen finns då att man hittar någon att göra sällskap med dit och om man inte gör det blir vägen inte lika rolig längre.
Så nu går jag och hittar sällskap. Ses och hörs!
Fritte

Hem, Hemmare, Hemmast

Vi är nu hemma i Eksjö och det delar en så härlig känsla att jag nästan brister i gråt. Jag håller mig nu i chack, går och duschar, lyssnar på repeat på kents album, kryper ner i min egen säng, ringer hem och somnar sött ikväll. Inget mer, inget mindre. Det är livet på en pinne.
Fritiof

Dag 6?

På boendet är det kaos för tillfället och på frågan varför verkar det mer troligt att vi bara tränat tre pass än att vi faktiskt har tre enstaka pass kvar på hela lägret. Tid är pengar och när pengarna tar slut går tiden fort och för att spara på olgy:s budget åker vi hem om två dagar. Genom att nu lämna kära Österrike hamnar vi i Eksjö igen och möter en ny mängd skoluppgifter. Erik ser mycket fram emot detta och har pluggat engelska som aldrig förr under detta läger och kommer smeka på uppsatsen.
Idag tränade vi två pass som alla dager innan men efter det andra tog jag och Sara ett dopp i bäcken/floden/ån som består av vatten från smälta alptoppar. Iskallt? Ja. Blir vi sjuka? Nej. Var det värt det? Ja.
Med detta avrundar jag inlägget och går och lägger mig för att tagga följa john och lägerstafett imorgon.
Fritte

Dag 3

Vi kom fram till boendet i lördags kväll som är väldigt fint, huset har en stor pizza målad på ytterväggen när man ser det utifrån. Det tycker jag ät bra för oddsen att de skulle bjuda på pizza någon dag sjönk i och med detta.

Däremot steg oddsen igen när vi kom in i entrén och bjöds på pasta och skinksås/bolognese samtidigt som någon informerade om att det var ett sporthotell vi bor på. Jag tar nog inte illa upp om vi inte bjuds på pizza, allt jag sett hittills verkar en bra bit bättre än vad man kan vänta sig på vissa ställen utomlands. På hotellet finns det biljard, bordpingis, torkrum och bastu som troligen kommer att utnyttjas flitigt efter denna förmiddags första orienteringspass, eftersom det snöade när vi vaknade och det snöar fortfarande när vi är på väg till träningen och snön ligger kvar på marken och vid boendet ligger ca 2 cm nu.


Åker buss.

Uppvaknandet på vandrarhemmet i tyskland imorse var för vissa en trevlig upplevelse men de som fick vakna till Jonas brandlarmssignal som väckarklocka var inte lika tillfreds. Det var förvånansvärt lugnt vid frukosten med tanke på att alla njöt av de fina chokladdetaljerna som serverades. Klockan sju rullade bussen ut på Autobahn igen, vädergudarna bjöd på strålande sol och Svenne klarade alla tuffa backar med den orange bussen utan ett enda motorstopp. Efter lunch bjöds vi på spännande quiz om Arvid Henrikssons idol Olle Boström samt om Tyrolen som sedan också är målet på resan. Resan innehöll även en hel del sång, film och vinkande åt pensionärsbussar. Vi passerade en bro, en bro, en bro-en-bro-en-bro!

Under filmvisningen ”she’s the man” var det ett toastopp och av de som valde att ta chansen valde killarna att få sina behov uträttade i buskarna på parkeringen. Vi mer civiliserade (tjejer) hänvisade oss själva, av sunt förnuft, till att gå inomhus vilket visade sig vara ett smart val. För när vi satte oss i bussen en stund senare spred sig en stank utan dess like. Kaoset tog däremot fart på allvar när två av de busk-kissande eleverna upptäckte bajs på sina skor/byxor. Paniken var ett faktum hos vissa och efter att den modige Jocke sammanbitet omhändertagit objekten (Kastat in dem på bussens toalett), uppföljdes incidenten av ett quiz om bajs och om händelsen i detalj.

När vi rullade in mot alperna var vädret underbart och vi började smått ladda för eftermiddagens sprintarrangemang i Innsbruck. Sprinten var mycket krävande både fysiskt och tekniskt. Elevernas prestationer var blandade men jämfört med lokalbefolkningen uppträdde vi alla som en del av världseliten. Andra delen av eventet var en lagtävling som var mycket kul!

Vid solnedgången åkte vi mot sporthotellet där vi kommer att bo resten av veckan. Efter god mat med efterrätt var alla nöjda och glada och så var lördagen slut.

Fritiof (Skrev det förra med om det är till ert intresse)


Resdag 1

Jag lyckades packa klart igår och vid sex imorse rullade bussen från Eksjö mot Österrike. Ett antal filmer och en träning i Danmark har avklarats, nu ska vi bara in i Tyskland och övernatta innan vi återintar filen på Autobahn och far vidare för att möta Österrike, Alperna, Tyrolen och Inspruk.

Från träningen tar jag med mig lärdomen att det lönar sig att vara sportslig och ärlig och jag är mycket stolt över mig själv eftersom jag i samband med att vara ärlig i skogen vann masstarten vi sprang. Sören berättade förresten en lite rolig historia om skogen vi tränade i innan start. Skogen är hans hemmaterräng så han har sprungit där ett antal gånger och en gång när hans bror sprungit nattorientering på platsen hade han nästan sprungit in i en man som hängt sig i ett träd, alltså ett lik hängande i ett träd! Det är sådant som BARA händer på film och vad man fantiserar om men alltid inser det absurda i ämnet och lämnar det genom att konstatera att det var en av de mest töntiga tankar man fått. Tydligen hade då detta hänt så mina realistiska åsikter bör möjligtvis redigeras en smula.


Some nice!

Här vill jag springa, tro mig!!
Fritte

Straffet att packa.

Nu packar jag igen, vilket enligk tradition betyder att jag har drabbats av absolut ångest, igen. Jag sitter i jämmer och repeterar allt jag packat ner och lagt ur, försöker förgäves få ekvationen att gå ihop. Väga, dubbla, reducera och byta grejer i hopp om att det ska kännas någorlunda bättre efteråt. Dessvärre väcker bara fler velande tankar: Det jag packade från början var första infallet och det är oftast det man borde lita på. Men det jag ändrade nyss är mycket mer genomtänkt och har en logisk baktanke. Frågan är om inte den baktanken är övertänkt och avancerad?Borde jag ändra tillbaka? Tänker jag för mycket nu? Är det ens någan skillnad på det gråa och det svarta superunderstället?
Det jag försöker hävda är att imorgon åker OLGY på årligt utlandsläger. Visst kommer det att bli kul och visst kommer det bli värt den här perioden av ångest som packningen orsakar. Men just nu är denna stund av misär mycket mentalt påfrestande och just nu vill jag inte lämna min säng, min garderob och alla mina onödiga saker...
Österrike är orten och jag ska krypa ner i min säng nu för att betala tillbaka lite av den tid jag är skyldig John Blund. Observera att man kan aldrig samla på sig sömn som talesättet heter för John Blund ger en aldrig extra. Om ni också tänker efter så ska ni inse att man aldrig kan sova längre än vad man kan sova.
Tack för mig.
Fritiof


År är bara dagar

Idag är ingen vanlig dag idag är det mormors födelsedag! Hurra! Hurra! Hurra!
Det är trots allt inte varje dag man fyller 31 777 dagar så varför skulle man inte fira denna dag? Varför inte fira varje dag? Idag var det 6 652 dagar sedan jag föddes och om 288 dagar är mitt artonåriga liv slut och jag fortsätter min stig i livet nitton år gammal. Om gud vill förstås.
Tänk vilken lång tid jag har levt. Tänk hur mycket av den tiden jag har spenderat genom att sova och tänk hur många veckor jag spenderat på facebook. Och tänk hur mycket man har hunnit med emellan det. Så mycket vi minns och så lite som faktiskt glömts bort, så mycket som var himla roligt och så mycket vi har lidit. Så mycket som vi har skrattat och så mycket vi har beklagat oss över saker. Beklagat oss över saker vi inte henner idag medans vi glömmer att för de flesta kommer en morgondag med tid för det man vill göra. Tänk över mitt råd:
Varför göra något idag när man kan skjuta upp det till imorgon? Vad är idag om inte gårdagens morgondag?
F.

Bloggtorka


Har absolut ingenting at skriva om så jag lägger upp en ascool bild! :D

Så det kan gå..

Jag har idag fått kramp i vaden för första gången i mitt liv. I badhuset. Pinsamt kan man säga att det var när jag mitt i en vändning känner hur något drar i vaden! I överraskning och smärta lutar jag huvudet mot himlen och skriker rakt ut! Som att jag vände mig upp mot gud för att få hjälp, och lika fort som krampen dök upp försvann den som om det hela aldrig hade hänt.. Jag kunde dock inte känna på det viste resten av mitt intervallpass, utan flöt runt och skämdes ett bra tag...
Fritiof

618941

Hysterin som uppstår när alla orienterare återsamlas på elevhemmet efter ett lov är oundviklig. Oundviklig men överkomlig, därför håller jag mig inne på mitt rum och vilar lite tills alla har lugnat sig lite och blir lite mer kontaktbara. Sån är jag helt enkelt, kan inte hjälpa det även om jag tycker om alla här så säger jag det hellre när mina vänner är mottagliga för orden. Förlåt.
Klubben var på träningsläger i helgen och så var jag, i Kolmården inför 10-mila som väldigt många andra klubbar praktiskt nog. En hel del träning men även vissa tävlingar hanns med, en ganska chill seger som inte kommer att ge ett enda rankingpoäng eftersom snön låg vit på höjderna i Östergötland. Igår sprang jag Kolmårdskaveln med mig själv i laget. Alltså förstasträckan utan att växla över till någon.. Trist för den som vill, jag tyckte i alla fall att det var en bra dag, förutom att jag blev passerad vid sista kontrollen för att jag stämplade för fort, men man kan inte göra mer med en långsam pinne. Sorgligt men sant, växlade "bara" trea på grund av denna incident, jag klagar inte!
Beställde en ny pinne härom veckan, nu är det slut på segstämplingar!!!!!!!!!
(numret är 618941, lista ut koden om ni kan!!)
Fridis

Förlåt att jag aldrig sagt förlåt

Tjaaaaa!!!
Lessen att jag inte bloggat på ett tag nu, fast det var ju ca en timme sedan men puss jag lovar att bättra mig från nu. :*
Idag mina älsklingar har jag och min urguliga mamma varit hemma tillsammans! Det har varit så himla mysigt och vi har fixat och grejat hela dagen. Nu kom papsen hem och snart ska vi fika. Tyvärr får ni ingen bild på dagens outfit för jag har inte brytt mig om att sminka mig en dag som denna, så ni förstår nog!
Däremot tänkte jag lägga upp lite spännande bilder på vad jag fick med mig hem från stan igår. (notera spännande)
En exklusiv jeansjacka från Esprit, 13 kr. Mamma betalade! Samt ett luftigt sommarlinne från H&M, det kostade 1049.90 som jag betalade själv. Men tur är att jag får studiebidraget in på kortet nuförtiden!
För månadens tio sista ören köpte jag två skärp, och ett linne som påminner om en påse där man klippt hål för armar och huvud, ni ser detta på bilden ner till höger.
Jag föll lite extra för det blå skärpet så tänkte visa upp det ur någon mer vinkel:
↑ Slutet på skärpet och en närbild på första hålet.
De fyra nästkommende hålen på bild och sedan de två hålen jag fick trycka själv för jag har ju så smal midja!
Så här ser mitt nya skärp ut i helhet!
Närbild på spännet av guld!♥
Avslutar inlägget med en bild från insidan. Är det inte ljuvligt?!
Puss!
Frilicious

Livet på en pinne

Har fått vaccin idag, det var hemskt, jag skrek nästan och mamma skrattade så hon nästan kissade på sig. Det var inte kul, eller så var det det. Det beror på vem man frågar. Jag tyckte det gjorde ont..
Utan att få fel i svenskan (tror jag) så lyckades jag nyss att skriva ordet det tre gånger på raken, och nu blev det två gånger till, slå det!
Tröstade mig själv med att handla lite saker spå stan sen.. Det var kul!
Jeanette däremot klarade sprutan med en grimas och tröstade sig med en ny sparkcykel.
Fritiof

Påsklovsplugg

Jag är alldeles säker på att jag någon gång anklagat Enhörna för sin avsaknad av backar att träna i.  Nu kan jag med säkerhet säga att den slutsatsen var totalt felaktig.Om jag hade varit det minsta klok i huvudet hade jag efter mina och pappas backintervaller igår packat min väska och lämnat stan på momangen. Nu, dum som jag är stannar jag kvar endast med trösten att detta backpass inte kommer att stå på träningsplaneringen på mycket mycket lång tid.
Annars mår jag bra och denna påsklovs-måndag har jag slösat två hela timmar på att plugga matte, gått en promenad, ätit ris med kött och gröt till frukost. Nu sitter jag alltså här och vidarevis får vi se vad jag tar mig för. Have a nice life!
Frida

RSS 2.0