random gästbloggande

Hejhejhejhejhejhej! Idag är den sista januari, sista dagen på den mest awesome månaden på hela året för då fyller jag & Frida år! Idag är det fridas tur att bli hela 18 år gammal, tillsammans med några random utlänningar som vi är vänner med på facebook.
Första gången jag pratade med Frida frågade hon mig om det fanns någon fontän i eksjö där man kunde hälla i badgrejs så det blev skumfontän.. skumt tyckte jag (hahha skumt, fattar ni???) och lite crazy, och det är precis så våran superduperbraiga Frida är, sådär sjukt härligt crazy!! Man har alltid underbart kul med denna fina tjej och det ska vi ha nu för vi ska ut och åka skidor, woooooo, och vi är på braa humör så det kommer nog spåra (hahhaha spåra fattar ni??)
Och detta får sammanfatta mitt proffsiga gästinlägg på denna random blogg och kom nu ihåg ALLIHOP att önska Frida grattis på födelsedagen! För hon är bäst!!!
Over and out, josse, klintan, moiiii!

Staying alive!

Nu ska jag leva de sisa timmarna av mitt oskyldiga ungdomsliv tills jag går och lägger mig. Och imorgon när jag vaknar upp igen är jag ARTON ÅR!!!! Att till och med jag kunde bli vuxen kan man fråga sig.. Peppar peppar, om jag lyckas hålla mig vid liv i 5,5 timmar till vill säga. Då har ni som tvivlat ett levande bevis!
Möjligen sista inlägget här som sjuttonåring, life is good!
Frida

When you try your best and succeed

Hej vänner, familj, bekanta!
Druttuntduuu (trumvirvel) Agnes är tillbaka. Och vad hon gjort, det vet bara gudarna!

Nej då, hon har blivit helt frisk, börjat träna, ätit alldeles för mycket godis och skaffat pojkvän. Ja, livet rullar även för henne. Dock kommer inte livet bli lika kul ikväll då hon kommer tvingas sätta ihop ett rollspel inför morgondagens ol-teori. Men det löser sig, hoppas vi!
Annars då? Jorå, skolan suger och livet om kvällarna är bra.

Vi hörs snart igen, det lovar jag! /a


I väntan på gäster

I väntan på kvällen och släkten på middag (och presenter) får man göra sitt bästa för att inte bryta ihop av uttråkning.. Hittills har det gått rätt bra:
Frukost på sängen klockan nio, senare gick jag och Jeanette upp och gjorde våfflor till frukost, ganska gott hade jag sagt.
Efter frukostgick vi till isbanan som dagisbarnen skapat med sina rumpor, det är blankis och man ser igenom gräset under. Helt okej hastighet, rekomenderas!
Vi kom hem och jag valde färg på marsipanen till min prinsesstårta, när den låg på tog jag över och skötte pyntningen, syns det att vi firar en artonårsdag? Hur som helst ville jag ha den så.
Nu har jag bloggat i en halvtimme, klockan är ett och snart springer jag ut på ett långpass för att ytterligare tid ska gå..
Fritiof

PRIORITERING

Så vad gör man en onsdagkväll när man redan har:

› Ätit kvällsfika så länge som det någonsin går?
› Läst allt ointressant, oviktigt minst tre gånger om på facebook?
› läst alla vänners bloggar som finns att läsa?
› pratat med mamma i telefonen tills det inte finns mer att säga?
Plugga kanske?
OM MAN ORKAR JA!! MEN DET GÖR INTE JAG JUST NU!
Okej men du har faktiskt läxförhör och prov imorrn.
JAG VEEET! DU BEHÖVER INTE TALA OM DET IGEN!!!
Nähe men om du nu vet det så kan du ju tänka över din attityd och kanske uppskatta hjälpen jag försöker ge dig..
VILKEN ATTITYD?!? NEJ JAG BEHÖVER INGEN HJÄLP, LÄMNA MIG I FRED!!
Okej du behöver inte, kom inte till mig senare när det inte gått bra.
NEJ VISST VARFÖR SKULLE JAG?! HEJDÅ!
VARFÖR FÖRSTÅR INGEN ATT JAG BEHÖVER HJÄLP JUST NU?
F

Var e vargen?

Det finns inget bättre sätt att vända en dålig dag på än att köra ett hårt och långt långpass med brudarna man tycker mest om i hela världen!
Dagens långpass med Olivia, Gulia och Agnes var en upplevelse utan dess like. 1:30 h löpning med inslag av:
- orientering
- skönsång
- dans
- imitering av olgys alla löpsteg
- klagande
- skrattande
- skrikande
- Vrålande
- dampande
- Tarzan, en ballerina och en Heffaklump
- Fantomen utan kläder
- Stairway to heaven
- samt vanligt tjejsnack om hur allmännt supercoola vi tjejer alltid är (inklusive Nicole, Josse Och Laura då).
Tack brudar ni är helt okej bäst!!
Fritiof

SJÖMANNEN BER INTE OM MEDVIND, HAN LÄR SIG SEGLA.

Jo det är väl vad man borde göra. Lära sig att segla, kan man det slipper man sjunka. Det kanske vore ganska bra, för nu har jag sjunkit ganska långt de senaste dagarna..
Studiedag på fredag men eftersom jag måste boka mina tågbiljetter långt i förväg har jag redan bokat en biljett på fredag. Det betyder att jag måste spendera en betydelselös natt här i Eksjö, jag vet inte var men elevhemmet är uteslutet för det är låst!
Alla barnen fick en extra ledig dag på helgen förutom Frida, för hon är värdelös på att planera..
Gick föresten till en kemilektion klockan åtta imorse, bara för att få veta att det var halvklass och jag var i andra gruppen. Kände mig som en hemvändare när jag med dystra steg lämnade nova för att gå den 1km långa vägen tillbaka till elevhemmet för att ta vara på resterna av min kärnvapenbombade sovmorgon.
Trodde aldrig att jag skulle säga det men: FML
Ses någon gång, nu ska jag fortsätta lyssna på depplistan på spotify..
Frida=sämst i världen!

Let it snow, let it snow, let it snow

Av en lördag som var i stort sett ingenting under dagen blev frammåt kvällen årets hittills bästa! 
Det är nämligen så att Eksjö är just nu helt täckt av snö, från igår eftermiddag snöade det konstant utanför fönstren och vid halv tio-tiden låg ett tjockt lager kramsnö inbjöd till årets första snöbollskrig!
Själv kände jag mig precis lika skicklig som Akilles när det gällde att kriga..Eller gjorde jag?! Det låter vi vara osagt tycker jag...
Efter ett tag ville alla vilda orienterare ta det hela ett steg närmare himeln och kartade upp på skoltaket. Samtidigt som vi hjälptes åt att sopa laviner på de som inte lyckats komma upp än. Efter det hade vi lite mer krig och ännu senare när vi landat på skolgården målade Carl fina konstverk i snön som Anton var så snäll och sprang sönder.
Det var alltså vad som gjorde kvällen så bra och för en liten stund fick en att känna sig som barn igen.
Fritte

Fast car

Att läsa körkortsteori kan vara ganska lustigt...
Se själva:
- Varning för Kaj. Visst, inget konstigt med detta så länge man inte misstolkar allt och tänker sig att en snurrig kille vid namn "Kaj som är gaj" kommer att dyka upp på vägen någonstans..
http://www.youtube.com/watch?v=T9RdW4O2Zvk
Samt ett textutdrag: "Innan du börjar köra i trafik är det viktigt att du lär dig grunderna, så så att de "sitter i rggmärgen". Men du måste naturligtvis tränga bakom de vackra orden och öva in ett praktiskt beteende som du alltid håller fast vid."
Fortsatt trevlig lördag!
Fritte

Have a nice day

-7° ute, vitt på marken och solen skiner! Bakom molnen i alla fall men att det är kallt är ett som är säkert.
Nervositeten innan man går ut på en is som man inte vet om den håller och känslan när man inser att den gör det! Samt chocken man får när isen man trodde höll spricker och kylan av vattnet som får en att vakna ordentligt på morgonen...
Var nyss ute på en promenad och hamnade rätt vad det var ute på sjön... Jag visste inte om isen skulle hålla för mig men som tur var gjorde den det.
Nicole, Laura och jag gick upp vanlig skoltid imorse och bakade scones som vi sedan åt till frukost, SLÅ DET!
Osv. ha en fin lördag! :)
// Frida

One step closer

Är på väg emot mitt livs storverk! Utredande uppsats om hämnd, kan det låta värre?
Njae.. Just nu tycker jag att det låter riktigt härligt, snart är den färdigskriven och riktigt bra med. Optimistiskt nog, ser jag det även som att jag har tagit mig en inlämning närmare studenten och friheten!!!!!! Jo, jag har ett och ett halvt år kvar men jag måste längta, jag vet inte varför det bara är så!!!!!!!!!!!!!!!!
Fritiof

Hit the flow!

Tillägnar ett litet förlåt till min lillasyster efter dampet idag, men det är fortfarande väldigt fult att ta en tröja som är exakt lika dan som min...
Annars skriver jag svenska och det går fett med bra så stör mig inte nu. Snälla??
Puss / Frida

You suck!

Ibland har man verkligen en lillasyster som suger...

10 - 3 = 5

Ny termin och nytt shema, ganska chill får jag erkänna. Sovmorgon på måndag, tisdag och torsdag, slutar ett på fredagen, inget behov av stress innan träningen på tisdagen. Det är nu du ska njuta tjejen! Anledningen är att jag nu bytt ner mig från att läsa 10 kurser till bara sju nu där 5 av dem är mer teoretiska.
Tro inte att livet blir bättre för det. Fysik B kommer ta livet av mig i vilket fall, så jag råder mina vänner att ta hand om mig den lilla tid jag har kvar att leva. Tveksamt om jag klarar mig tills treornas student, det går redan nöd på mig efter första lektionen..

Samlar tankar...

Samlar mina tankar för att senare kunna samla kunskap som jag använder för att samla erfarenhet. Med erfarenhet samlar jag meriter och med meriterna samlar jag... Eh, jaa vad samlar jag med detta, historier att berätta när jag blir gammal? Eller kanske, Respeekt? Tyyp!
Men med respekt samlar man nog något annat.. Spunk jag har ingen aning, tror att vi är kvar i stenåldern när man samlade för att överleva, bara att vi inte vet om det själva än.. Hur som helst står jag i det första stadiet, samlar tankar. Passar vidare och samlar kunskap, Svenskaupppsats here I come!
Fritiof

Tabbe!

På tal om fredagen den trettonde kom jag att tänka på denna händelse som inträffade på jullovet när mamma och jag varit och handlat:
Såklart att påsen ska gå sönder, som tur var vid trappen men det hände.
Fritiof

Livet blir inte bättre

Efter ett långt skriftligt inlägg kommer nu ett mer lättsamt, enjoy!
Livet blir inte bättre helt enkelt...
F

Fredagen den trettonde

Long time since!
Hoppas ni njuter av livet och de dagar som det bjuder på. Känns som någat att ta vara på och göra till vettiga dagar innan de faktiakt tar slut.
Nog filosoferat för idag, kör på någat roligt istället!
Idag var den så efterlängtade fredagen den trettonde, spännande, magkittlande och mer skadeglädje delas inte på någon annan dag. Dagen då alla klantar sig, vurpar på cykeln, ramlar i trappen, tappar alla varor från affären för att botten på påsen är trasig etc. etc. Vad av dessa lyckosamma öden råkade då jag ut för idag?
Inget, som tur var! Någon glömde däremot säga peppar-peppar så självklart föll jag offer ändå...
Fredag, vanlig skoldag, jag drömmer så fint om cupcakes och familjen när klockan ringer 06:40. Trycker på snooze för att invänta nästa signal för uppstigning. En ytterst fin morgon, vid frukosten klockan sju är det lugnt som i graven. Tomt, sånär som på ett fåtal pigga själar som på detta hem lyckas med bedriften att lägga sig i tid på kvällen. Frukosten äts i stillhet, fler och fler personer trillar in i matsalen, äter sin frukost och sedan stressar vidare till sina rum för att byta om och borsta tänderna som vilken annan morgon som helst. Vid ungefär tio i börjar fredagströtta elever gå till sina respektive lektioner, förberädda att överleva ännu en skoldag som också den har sitt slut.. Sällsamt.
Nämde jag förresten att jag inte var där? Att jag inte åt någon frukost som de andra? Att jag fortfarande var sovande tillstånd när detta hände?
Jag tappades nämligen bort i historien redan innan frukost, vid den tidiga minuten 06:41 då jag istället för att klicka på "snooze" stängde av alarmet, som sedan inte ringde mer den dagen. Hittades gjorde jag däremot klockan fem i åtta, sovandes i min varma säng i mitt låsta mörka rum av att Julia, skolklar, knackade på för att som vanligt hand i hand med mig gå till skolan som börjar vid åtta...
Resten av historien vet ni nog nu, klassisk försovning, hetsätande av frukost, ombyte till de kläder som ligger närmast till hands, hastigt letande efter tuggummi och dagens böcker, fötterna trycks i skorna och med oknutna skosnören börjar springa mot skolan med känslan av att vara en vandrande vålnad.
Lyckad morgon vill jag påstå!
Frida

Good night fellows!

Ser ut som att jag ikväll blir en av sgrarna i tävlingen "lugnast avdelning på elevhemmet klockan 22", Amilia och Martin låste sina dörrar för natten för tio minuter sedan, jag låste nyss och om Julle inte lyckas med något brandlarm ska vi nog grejja "största möjliga tysssssssstnad"-momentet 2012! 

Have a nice time!
Fritiof!

Happy holiday!

Firar att det är jullov men sörjer att det hastigt går mot sitt slut. Massor har hänt och det finns en hel del kvar att göra. Igår stickade jag en hel arm till min tröja, idag tänkte jag sticka en till, en tredje imorrn kanske, inte för att jag vet vad det skulle vara bra för.. kanske om jag någon gång träffar en utomjording med tre armar.
En sån här har pappa och jag köpt på ICA:
Hoppas den smakar fint:)
Ha det!
/ F

Good Night

Hej vänner! Tänkte säga att jag överlevde nyår och att det nu är 2012. Känns jätte konstigt men hoppas på ett grymt roligt år!

Har kommit fram till att jag ska besöka väldigt många länder under året, England, Portugal, England igen, Österrike, Italien och Thailand. Detta är vad jag vet än så länge men hoppas självklart på meeer :) Tyskland och ett varmt land skulle va kul!

Idag har jag varit i Växjö med familjen, var hos Joséphine och tränade medan de andra var på bio(ville inte gå på den) och sen åt vi på grekisk restaurang, myys!

Nu tänkte jag sova så kan jag berätta mer om hur jag tillbringande min nyårsafton imorgon, godnatt sötisar!


Gott Nytt År!

I brist på ämnen att blogga om kan jag åtminstone önska hela Sverige ett gott nytt år...

Alltså, Gott Nytt År Allihop!!!

RSS 2.0